Thursday, March 4, 2010

Majlis Sambutan Tahun Baru Cina MCA Kelana JayaMCA Bahagian Kelana Jaya telah berjaya mengadakan majlis sambutan Tahun Baru Cina 2010 pada 28/2/10 (Ahad) yang lalu.
Pada majlis rumah terbuka tersebut adalah dianggarkan lebih kurang 1000 orang telah datang beramai-ramai untuk meraikan sambutan tahun baru cina ini.Tetamu Khas yang turut serta dalam perhimpunan ini termasuk presidenparty MCA YB Dato Seri Dato’ Ong Tee Keat, menteri pengangkutan , malaysia dan juga Naib Presiden MCA Dato’ Seri Liow Tiong Lai dan juga Menteri Kesihatan Malaysia .Setiausaha Agung MCA Dato’ Wong Foon Ming merangkapYang Di Pertua Dewan Negara Malaysia juga hadir dalam pertemuan ini.
Ketua Bahagian MCA yang juga hadir termasuklah Wong Hock Aun dari puchong, Low Kim Mang dari Ampang.Lim Kim Hui dari Kota Raja.Ong Chen Huing dari Pandan ,Dato’ Donald Lim Siang Chai ,dari Petaling Jaya Selatan ,Tan Chong Seng dari Kuala Selangor. Naib Ketua Pemuda negeri Selangor Low Ah Keong juga turut hadir dalam majlis mesra ini.
Semua ucapan Ketua Bahagian MCA Kelana Jaya merangkap Penyelaras Parlimen Kelana Jaya Puan Ong Chong Swen mengalu-alukan kedatangan semua untuk bersama-sama meraikan perayaan Tahun Baru Cina ini.
YB Dato Seri Ong Tee Keat semasa berucap mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang hadir,ini menunjukkan semangat 1 Malaysia yang ditunjukkan oleh pelbagai kaum di malysia yang duduk bersama-sama untuk menjamu selera dan menikmati makanan yang telah dihidangkan.
Antara pemimpin-pemimpin tempatan yang turut hadir termasuklah En.Chin Siew Choon dari Persatuan Buddha Subang Jaya .Robert Chan dari Subang Jaya Alert ,Johnny Riu dari Persatuan peniaga-peniaga,Bar dan Restoran Subang Jaya,Yeong Teik Boon dari Persatuan Warga Emas Subang Jaya,En Zulkifi dari RACTAR, George dari Compasion Home ,USJ 1 .Kumpulan Koir dari Song Link Subang Jaya persatuan pengguna Subang Jaya .Leon Lim dari gereja USJ 1.Pemimpin-pemimpin UMNO Bahagian Kelana Jaya yang turut hadir termasuk Dato’ Yahya Bujang ,Halim,Zaidy Hamdin,Datin Seri Sharipah Nori,Dato’ Muthu dan Kandiah dari MIC ,Thina dari IPF.
Seramai 10 Ibu Tunggal di Subang Jaya turut dijemput dan menerima 10 hamper dari pihak penganjur serta Angpow siberikan .Seramai 70 anggota Ractar dan 30 ahli dari Compasion Home yang hadir diberikan angpow untuk bersama-sama meraikan majlis ini.En Mohan dari SMK Bandar Sunway ,dan Encik Quek dari SMK SS 14 Subang Jaya, En Shafiez dari JKP Zone 4, Tong Nam Heang dari Kelab Sukan Bolakeranjang Subang Jaya, Koay Teng Koon dari persatuan Poh Toh Subang Jaya.
Ketua Pemuda MCA Bahagian Kelana Jaya merangkap Penyelaras DUN Subang Jaya Lee You Hin merakamkan jutaan terimakasih di atas kehadiran pimpinan pusat MCA Khususnya Dato’ Seri Ong Tee Keat dan juga Dato’ Seri Liow Tiong Lai dan juga semua pemimpin Komponent PARTI BN di Bahagian Kelana Jaya serta semua wakil-wakil dari pemimpin tempatan terma-suklah NGO ,pihak Sekolah dan semua hadirin.

No comments:

Post a Comment